Om oss 

FOTOTANKEN är ett samarbete mellan iT-Bilder Stockholm AB,

Classe´s företag, och sKOLLOv Sverige KB som är Tommie´s företag.


 KORTA FAKTA OM

Classe Söderblom 
072 218 85 00
kurs@fototanken.se

Grundlade ett foto intresse redan i barndomen, inspirerad och uppmuntrad av min morbror Hans. Fick min första kamera (Kodak Instamatic 100) när jag fyllde 10. Sedan dess varit hobbyfotograf. Jag har också åtagit mig fotouppdrag åt föreningar och företag.  Mitt yrkesliv har bl.a. innehållit socialt arbete med barn och ungdomar men sedan 90-talets början har jag arbetat som it-konsult i olika former. 

Tommie Lindström
070 674 08 14
kurs@fototanken.se

Började fotografera 1959 då jag fick min första kamera Agfa Click 1.Har arbetat bl.a. hos Kungliga Hovfotografen Curt Göthlin Örebro Ateljé Stil i Kumla.Gått treåriga fotoskola med fotografen Christer Strömholm som lärare.Arbetat för veckopressen och gjort utbildningsmaterial.Hade egen utställning 2005 ”Mitt tredje öga”.Har fotografier på tre restauranger i Stockholm

 

Classe och Tommie möttes första gången på kollo någon gång 
i slutet av 70 talet.

Det första vi gjorde tillsammans som handlade om foto var att 1981 bygga vi upp ett labb på Appelbergsgatan i centrala Stockholm.
Det var ett rivningskontrakt så när Classe hade fixat de sista bitarna på avloppet och Tommie gjort några bilder var det dags att packa ihop. Tråkigt men i bagaget hade vi gemensamma erfarenheter.

 

Sen har det blivit mycket fotosnack genom åren. Våren 2010 bjöd Classe in till en fotohelg på Gotland för vänner och bekanta.
Det gav mersmak.

Efter det så har vi haft många möten, mestadels på fotografiska museet, där vi snackade fotografi och idéerna om att starta fotokurser kom upp.

Våra möjligheter att disponera våra tider mera egoistiskt öppnade sig och då sa vi nu eller aldrig!
Vi har gjort några provutbildningar så nu vet vi att vi är på rätt kurs.